Ingredience
						2 lžíce olivového oleje plus olej na pokapání • 2 stroužky jemně utřeného česneku • 400 g rajského protlaku v konzervě • malá hrst listů bazalky • 350 g kvalitní pšeničné mouky • 7 g sušeného droždí • 1 lžíce hrubé mouky nebo jemné krupice • 1 čajová lžička soli • 275 ml vlažné vody •  • TIPY NA OBLOHU • sýr neobsahující mléko / ananas / bazalka / špenát / houby / slanina / paprika
												Postup (doba přípravy cca 50 - 60 minut)
						
														- POSTUP NA PŘÍPRAVU OMÁČKY NA PIZZU
 
														- Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm po dobu několika sekund česnek.
 
														- Přidáme rajský protlak, ochutíme a povaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
 
														- POSTUP NA PŘÍPRAVU TĚSTA
 
														- Mouku dáme do misky ručního mixéru (nebo hnětače těsta s příslušným nástavcem).
 
														- Přidáme čajovou lžičku soli, kterou nasypeme k okraji misky a droždí nasypeme na druhou stranu.
 
														- Přidáme 275 ml vlažné vody a mícháme na pomalý chod, dokud se nevytvoří hladké těsto.
 
														- Těsto vložíme do lehce vymazané misky, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
 
														- Troubu předehřejeme na 220 °C.
 
														- Těsto několik minut prohnětáváme, potom je rozdělíme na poloviny a každou polovinu rozválíme na co nejtenčí placku.
 
														- Obě placky přeneseme na pečicí plech posypaný hrubou moukou nebo krupicí.
 
														- Rajčatový protlak rozdělíme na obě pizzy a rozetřeme jej téměř až k okraji.
 
														- Poklademe oblohou a pizzu trochu pokapeme olejem.
 
														- Pečeme 15–20 minut nebo dokud není těsto propečené.